| UK

Предметна візуалізація. 3D-товари для інтернет магазинів

Затребуваність та популярність онлайн-шопінгу та інтернет-магазинів створюють масовий попит на технології 3д моделювання та візуалізацію товарів (предметна візуалізація). Сьогодні в інтернет-магазинах можна придбати практично все, починаючи від побутової техніки, і закінчуючи автомобілями та ювелірними прикрасами. Предметна візуалізація – це 3d товари для інтернет-магазинів. Вона не просто стимулює продаж, але і є найважливішим двигуном онлайн-шопінгу.

3D візуалізація продукту – одна з конкурентних переваг інтернет-магазину. 3d товари для інтернет магазинів, тривимірну модель яких можна розглянути з усіх боків, дають більшу візуальну інформацію, ніж високоякісні фотографії. А це у свою чергу працює набагато ефективніше за будь-які акції та спеціальні цінові пропозиції.  
Для наочності пропонуємо розглянути приклад створення 3d візуалізації мобільного телефону для розміщення на сайті KENEKSI – російського дистриб’ютора китайських телефонів.

Отже, як створювалася 3D візуалізація мобільного телефону?

1. Перш за все компанія-дистриб’ютор китайських телефонів надала нам об’єкт 3д-моделювання – мобільний телефон, для якого необхідно створити якісну предметну візуалізацію.

Фахівці компанії KLONA провели 3d сканування телефону на 3д-сканері, з метою отримання «хмар точок», необхідних для побудови тривимірної моделі об’єкта. Однак отримана «хмара точок» досить посередньо демонструє форму предмета моделювання. Це пояснюється новизною даної технології та наявністю безліч недоробок при її застосуванні. Тому ми вирішили піти іншим шляхом, щоб отримати максимально точну 3d модель телефону.

3D-сканування об'єктів

2. Для цього було проведено проекційне сканування ракурсів та видів об’єкта моделювання.

Зразок для 3д моделі  

Отримані види були закладені в спеціалізовану програму для роботи з тривимірною графікою – в програму CAD і відмасштабовані до реальних розмірів виробу. Після чого за проекційними видами було побудовано попередню 3d модель телефону.

Створення 3д-моделі телефону

Тривимірна модель телефону

3. Для з’ясування неточностей отриманої моделі продукту було здійснено швидку візуалізацію тривимірної моделі. Це дозволило внести необхідні коригування та отримати високоточну модель, готову до мапінгу та текстурування.
4. Наступний етап – накладання текстур, налаштування освітлення, масштабування текстур та підготовка об’єкта до 3d-візуалізації.
5. Проведення тривимірної візуалізації одиночних ракурсіввиробу та презентація замовнику.

Предметна візуалізація

 
6. Після чого було визначено спосіб розміщення продукту на сайті та виконано серію рендерів різних ракурсів обертання предмета. Оптимізовано якість та розміри отриманих файлів.

В результаті було отримано презентаційні рендери – якісна 3d візуалізація мобільного телефону, готова до розміщення на сайті компанії-дистриб’ютора, що продає телефони китайського виробництва на російському ринку.  

Результат нашої роботи ви можете оцінити самостійно:

Створити 3д модель товару

Переваги 3Д візуалізації товару

Інтернет-продажу сьогодні складно уявити без наявності предметної візуалізації товарів, що знайшла широке застосування в інтернет-магазинах техніки та електроніки, автомобілів, одягу та взуття, ювелірних виробів та ін. Створення 3д моделі товарів дає чимало переваг.

  1. Можливість вигідної та всебічної демонстрації товару.
  2. 3д модель товару більш реалістична та об’єктивна, ніж його фотографія, оброблена в графічному редакторі. Тому візуалізації товару довіряють більше, крім того вона дає більше візуальної інформації про товар.
  3. Анімаційні ефекти та 3d візуалізація товару та стимулюють емоційні центри покупця та мотивують його тим самим до здійснення покупки.
  4. Інтернет-магазини, що використовують технології тривимірного моделювання та візуалізації об’єктів, запам’ятовуються споживачам набагато більше, ніж ті магазини, які досі використовують фотографії товару. А це, в свою чергу, підвищує кількість повторних покупок та числа повторних заходів користувача на сайт.
  5. Крім іншого, використовувати предметну візуалізацію товару можна і в 3д каталогах товарів, презентаційних матеріалах, які будуть використані для презентацій замовникам, для віддалених продажів або на професійних виставках.

Компанія KLONA надає високоякісні послуги 3d моделювання, створення предметної візуалізації (3d візуалізації товару) та сканування 3д об’єктів. Наші досвідчені 3д-моделери створюють унікальні шедеври предметної візуалізації за лояльними цінами.

Ця робота викликала в тебе бажання попрацювати  зв'язатися проконсультуватися висловити побажання з нами. Напиши: