| UK

Розробка промислового дизайну трекера здоров’я FORCEemotion

Турбота про близьких хвилює всіх людей, які мають літні батьки або родичі, які мають проблеми зі здоров’ям. На жаль, сучасний ритм життя не дозволяє бути весь час із коханою людиною та забезпечувати їй належний догляд. Послуги доглядальниці також мало кому по кишені.

Для вирішення проблеми турботи про близьких людей компанія FORCE LLC внесла інноваційну пропозицію та представила трекер здоров’я. Власники компанії звернулися до студії KLONA за розробкою промислового дизайну електронного браслета для контролю за здоров’ям FORCEemotion. Цей пристрій відстежує стан людини, яка його надягає, і передає інформацію її родичам або опікунам.

3D модель браслета для стану здоров'я

Про замовника

FORCE LLC – це український стартап студентів НТУУ “КПІ”. У листопаді 2015 року компанія досягла позначки $30,314 на kickstarterі перейшла до детального опрацювання браслета експрес-аналізатора здоров’я. Вже в грудні розробники представили програму на Android. Навесні 2016 року компанія KLONA розробила новий промисловий дизайн для пристрою.

Вимоги до промислового дизайну гаджета

У браслет мають бути вбудовані 4 електроди, мінімум два з яких повинні стикатися з тілом людини. Це забезпечує постійне збирання даних про стан людини. Кнопка з провідного матеріалу має бути зверху на корпусі, а оптичний датчик – на внутрішній частині браслета. Підсвічування повинне змінювати колір залежно від стану людини.

Моніторинг стану здоров'я

Рішення від компаніїKLONA

Після затвердження вимог до промдизайну пристрою, ми розпочали пошук оптимальних рішень. Робота велася у кілька етапів.

Етап 1: дослідження ринку

Маркетологи компанії KLONA провели дослідження ринку фітнес-браслетів, розумних трекерів та інших портативних гаджетів. Ми виявили високий попит на пристрої такого типу, особливо в європейських країнах та США. В результаті дослідження ми сформували цільову аудиторію та розділили її на дві групи:

покупці(чоловіки та жінки віком від 25 до 55 років із середнім і вищим за середній достатком);

користувачі (чоловіки та жінки віком 55+).

 Трекер для відстеження здоров'я

Такий трекер здоров’я (браслет)повинен подобатися потенційним покупцям, які купуватимуть його у подаруноксвоїм батькам.

Етап 2: Підбір референсів для промислового дизайну

Для розробки дизайну пристрою, який сподобається цільовій аудиторії, ми відійшли від звичного дизайну смарт-браслетів. За пошуками натхнення звернулися до наручного годинника та інших гаджетів.

Скетч браслет контролює здоров'я

Етап 3: Розробка промислового дизайну гаджета

Особливістю розробки промислового дизайну було відсутність обмежень у конструкції браслета здоров’я, оскільки всі плати крім однієї – еластичні. Браслет складається з корпусу, в якому знаходиться жорстка плата площею 3 см2, і ремінця, по якому розосереджені інші плати. Це гарантує постійний контакт як мінімум двох електродів з тілом, що було головною вимогою замовника.

Концепти

Ми представили три концепти замовнику. Кожен з них відповідає основним вимогам ТЗ, але має свої особливості дизайну.

Концепт №1

промисловий дизайн пристрою, трекер здоров'я

У цьому концепті ми запропонували поділити електроніку браслета на дві частини. Це допомогло зменшити розміри пристрою. Такий браслет має найзвичніший дизайн.

Концепт №2

дизайн гаджета, трекер здоров'я

Наступний концепт дуже схожий на звичайний наручний годинник – настільки звичний аксесуар для людей похилого віку.

Концепт №3

трекер здоров'я браслет

Третій концепт було затверджено замовником. Він був обраний через простоту розміщення електроніки всередині пристрою. Також фокус-група відзначила цей концепт як найбільш привабливий. Підсвічування проходить по периметру багатокутника та робить гаджет незвичайним футуристичним аксесуаром.

Можливості браслета

Моніторинг стану здоров’я

У браслет, який контролює здоров’я, вбудовані датчики для відстеження частоти серцевих скорочень, ФПГ та ЕДА датчики. Також виріб моніторить зміни настрою власника – емоційна напруга та рівень стресу. Браслет оснащений гіроскопом, який працює як датчик падіння та сповіщає про це родичів для негайної реакції.

промисловий дизайн гаджета, що носиться

Екстрений виклик та індикатор

На передній поверхні браслета розташована велика червона кнопка. Насправді вона не червоного кольору, але зроблена з струмопровідного матеріалу. Вона реагує на дотик і завдяки датчику GPS посилає аварійний сигнал із даними про місцезнаходження людини родичам. Індикатор навколо екстреної кнопки має два режими – «повідомлення» (синій/зелений) та «аварія» (червоний).

Заряджання

Заряд батареї вистачає на 10 днів. Браслет заряджається від бездротового пристрою (Qi Wireless Charger) у формі диска.

зарядка для трекера здоров'я

Нагадування про ліки

Люди похилого віку мають мінливу пам’ять і іноді забувають вчасно прийняти таблетки. У браслет вбудований пристрій для нагадування про своєчасний прийом ліків.

Додаток

Для браслета розроблено спеціальний додаток, який зберігає всю інформацію про життєві показники людини, дозволяє переглянути статистику та налаштувати нагадування. У разі екстреного виклику програма сповіщає людину, що її родич впав або потрапив у біду.

програми для відстеження здоров'я

Результати роботи

Браслет знаходиться на етапі передвиробничої підготовки. Наразі компанія FORCELLC планує запуск продажів пристрою на ринку США та Європи до початку 2017 року. Поки що вибирається оптимальний спосіб виробництва браслета. Він виготовлятиметься з поліуретану методом лиття під тиском у прес-форми. Виріб доступний за замовленням на їхньомусайті.

Реалізувати свою ідею про виробництво виробу ви можете у студії промислового дизайну KLONA. Ми забезпечуємо повний цикл підтримки клієнта на шляху до запуску виробництва: від розробки 3D моделі виробу до виготовлення прес-форми.

Зв’яжіться з нашим менеджером та дізнайтесь більше про промисловий дизайн.

Ця робота викликала в тебе бажання попрацювати  зв'язатися проконсультуватися висловити побажання з нами. Напиши: