| UK

Створення геометрії скляної пляшки

Студія промислового дизайну KLONA на початку своєї роботи спеціалізувалася на розробці геометрії скляних пляшок для алкогольних напоїв, переважно горілки. Сьогодні у нашому портфелі набагато більше робіт, але ця послуга все ще доступна. У нашому портфелі понад 20 проектів із розробки унікальної геометрії пляшки. Серед найцікавіших горілка Русалка. Ми представили замовнику 3 концепти. Вони відрізняються формою, на них є тиснення та фігурні візерунки.

Читайте також: Студія промислового дизайну: розповідаємо, як є

Контур геометрії пляшки

Контур геометрії пляшки — концепти 3D-моделей.

Геометрія скляної пляшки

3D-візуалізація пляшки з етикеткою, горілка «Русалка»

3D-візуалізація моделі пляшки у 2 варіантах

3D-візуалізація моделі пляшки в 2 варіантах, горілка «Сільський самогон»

3D-візуалізація моделі скляної пляшки

3D-візуалізація моделі скляної пляшки, горілка «Білогор»

Розробити геометрію пляшки допоможе студія Клону. Розкажіть нам про свій проект, вікно для зв’язку з менеджером знаходиться у нижньому правому кутку.

Створення геометрії пляшки: етапи роботи у KOLORO

  1. Олівці ескізи. Дизайнери накидають близько сотні варіантів геометрії. Перший етап – чорновий, він потрібен, щоб побачити всі можливі варіанти та відібрати елементи, які у результаті ми вирішимо використати.
  2. Наступний етап –скетч, опрацьований у Photoshop. Він точний, з правильними пропорціями та виконаний у кольорі. Цей малюнок показує пляшку з різних ракурсів. Він будується з урахуванням попередніх. Найбільш вдалі ідеї з чорнового етапу дизайнер збирає до купи в одній цілісній концепції.
  3. Третій крок – створення орієнтовного ортогонального креслення.
  4. На основі креслення будується дизайнерська полігональна 3D модель. Під час створення концепція може трохи змінитись, вносяться незначні правки.
  5. Створення першої 3D візуалізації для презентації клієнту.
  6. Створення інженерної твердотільної 3D-моделі в SolidWorks, яка має ті ж фізичні властивості, що й пляшка. За допомогою SolidWorks можна протестувати тару на здатність витримувати навантаження, тиск та температуру.
  7. Прототипування(друк пластикового прототипу на 3D-принтері). На цьому етапі можна перевірити недоліки, які не врахували на попередніх етапах.
  8. Якщо з прототипом все гаразд, ми переходимо до наступного етапу — створення прес-форми. Якщо знайшлися серйозні недоліки, ми повертаємося на крок назад і вносимо корективи до інженерної 3D-моделі.

Читайте також:Виготовлення прес-форми для видування пет пляшок: просто про складне

Важливо, що паралельно із промисловим дизайнером у команді працює графічний дизайнер. Він створює дизайн етикетки, який не може існувати у вакуумі окремо від дизайну пляшки.

Полігональна 3D-модель винної пляшки у сітці

Полігональна 3D-модель винної пляшки у сітці

Дизайн пляшки: приклад користі

Нестандартна геометрія пляшки – опція для брендів, які хочуть виділитися на фоні конкурентів. Можна помилково подумати, що особлива форма – прерогатива брендів преміум-сегментів. Однак це не є обов’язковим правилом.

Унікальна форма пляшки може бути доречна для кожного цінового сегмента напоїв, включаючи нижньо- та середньоцінову. Прикладом може стати кейс Баядера Груп із запуску горілки «Повітря». Незвичайна, але проста геометрія виділяють продукт на полиці. Разом із цікавою подачею та наявністю УТП (особливий спосіб виробництва) брендинг спрацював. Це підтверджують результати продажу: за 6 місяців горілка “Повітря” зайняла 2,5% ринку. Результат перевищив плани бренд-менеджменту.

Замовити дизайн пляшки для вашого продукту ви можете у студії промислового дизайну KLONA. Ми зробимо ваш товар помітний!

 

Контактна інформація:

 

+38 (044) 338 88 02

hi@klona.ua

Ця робота викликала в тебе бажання попрацювати  зв'язатися проконсультуватися висловити побажання з нами. Напиши: