| UK

Виробництво візуальних ефектів

Зробіть ваш рекламний ролик яскравішим і привабливішим для глядачів за допомогою візуальних ефектів. За цим ви можете завжди звернутися до професіоналів motion design у студію KLONA.

Що таке VFX ефекти

Візуальні ефекти – це сукупність спеціальних технологій, які допомагають створювати нові сцени та комбінувати зняті матеріали. З їхньою допомогою можна перетворити набір звичайних кадрів у неймовірний світ і додати барвисті нудним сценам. Накладення ефектів відноситься до етапу поствиробництва і може займати набагато більше часу, ніж натурні зйомки.

Замовити ролик з візуальними ефектами: вартість та терміни

Зробіть ваш рекламний ролик яскравішим і привабливішим для глядачів за допомогою візуальних ефектів. За цим ви можете завжди звернутися до професіоналів motion design у студію KLONA. Ми почнемо роботу з ретельного продумування вашого ролика. Підготовчі роботи займають 14 днів, а постпродакшин – від 2 до 6 місяців.

Зв’яжіться з нами для початку роботи над вашим рекламним роликом.

Відмінність візуальних ефектів від спецефектів

Спецефекти реалізовуються на етапі зйомок. Наприклад, до них відносяться штучно створені атмосферні явища (дощ, сніг, веселка), піротехнічні ефекти (вибухи) та ін. На відміну від спецефектів, візуальні ефекти накладаються після зняття сцени. Тому під час зйомок на майданчику має бути присутнім супервайзер VFX Він заздалегідь знає, де в кадрі буде накладено комп’ютерну графіку і слідкує за взаємодією персонажів з ір-екраном і поведінкою в кадрі.

ДЛЯ ЧОГО ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ ВІЗУАЛЬНІ ЕФЕКТИ

Натурна зйомка дорога чи небезпечна

Візуальні ефекти можуть замінити дорогі прикраси або оренду великих приміщень. Крім того, якщо режисер хоче зняти серед жвавої вулиці Нью-Йорка романтичну сцену, йому це навряд чи вдасться. Тому досить просто замінити стіни знімального майданчика на зелений екран, а потім накласти необхідний вигляд. Також візуальні ефекти незамінні при зйомці таких сцен, де існує реальна загроза життю акторів. Наприклад, у фільмі «Еверест» зйомки були б надто дорогими та небезпечними у справжніх горах. Тому більшість видів замінено візуальними ефектами. Ефекти для відеомонтажу допомогли реалізувати те, що раніше зовсім не було реальним через фізичну складність.

Реальні персонажі роблять нереальні речі

Звичайного кота складно змусити говорити, не кажучи вже про те, щоб він ішов у потрібний бік. Саме для того,щоб реальний персонаж зробив якусь не властиву йому дію, застосовують візуальні ефекти. Такий прийом часто використовують у рекламі ефектної подачі продукту. Також це дозволяє реалізувати дії, які людина не може фізично зробити. Наприклад, фільми про супергероїв, де персонажі здатні піднімати потяги або спрямовуватись у небо.

Потрібно показати фантастичний світ

За допомогою візуальних ефектів знімальний майданчик можна перетворити на «справжній» замок або Літаючий Голландець. Фільми з космічним сеттингомстали реальними завдяки візуальним ефектам, які роблять відкритий космос ближче до глядача. Ключовим завданням накладання VFX є правдоподібна інтеграція 3D-анімації та образів у кадр. Через це візуальні ефекти однаково застосовуються як для створення повністю фантастичного, так і видозмінного реального світу.

Глядачі повертаються до минулого

Ще одна хороша нагода використати візуальні ефекти – перенести глядача в минуле. Для цього необхідно відтворити цілий комплекс образів – від фонів та декорацій до існуючих ландшафтів та будівель. Комп’ютерна графіка допомагає зробити реальними події з Античного Риму чи навіть існування людини.

ВИДИ ВІЗУАЛЬНИХ ЕФЕКТІВ VFX

Оптичні візуальні ефекти

Оптичні ефекти ще називають комбінованими, тому що бажаний ефект отримують шляхом комбінації зйомок. Наприклад, на фоні зеленого (або синього) екрана знімають сцену, після чого поєднують її з бажаним зображенням або іншою сценою (технологія хромаків).

Комп’ютерна графіка для візуальних ефектів

Декорації та персонажі, а також фони та частини персонажів створюються за допомогою комп’ютерної графіки та накладаються на необхідні ділянки кадру. Сучасні фільми та рекламні роліки не обходяться без додавання комп’ютерної графіки, адже вона робить кадр живішим і яскравішим, але найчастіше є єдиним способом реалізувати задум режисера.

Замовити монтаж ефектів краще до початку зйомок – це дасть можливість супервайзеру VFX вчасно скоригувати кадри відповідно до майбутніх ефектів. Проте накладення ефектів можливе навіть після завершення зйомок, якщо правильно скомпоновані місця для вставляння ефектів.

ПОПУЛЯРНІ ПРИЙОМИ ВІЗУАЛЬНИХ ЕФЕКТІВ У РЕКЛАМІ

Клін-ап

«Зачистка» відео просто необхідний ефект для відеомонтажу після закінчення зйомок. У кадр нерідко потрапляють члени знімальної команди, спорядження, що підтримують троси та ін. Під час зйомок складно помітити зайві деталі в кадрі і перезнімати всю сцену наново немає сенсу, якщо все можна прибрати.

Заміна фону та декорацій

Зробити фон яскравішим і соковитішим можна за допомогою комп’ютерної графіки. Наприклад, якщо день видався похмурим, можна не переносити зйомку наступного дня, тому що це зазнає витрат. Після зйомок гладеньке небо можна замінити сонячним та світлим, провести колір – і радісний настрій готовий. Також надходять і з декораціями: їх покращують та допрацьовують за допомогою візуальних ефектів на комп’ютері.

Додавання декорацій

Багато декорації коштують занадто дорого, щоб їх купувати лише для однієї сцени (наприклад, суперкари або яхти). Тому їх моделюють окремо, а потім вставляють у кадр – це набагато дешевше. Так чинять і з масовкою – зайняти кілька сотень людей на зйомки також дорого обходиться і не виправдовує кошти. Тому знімається невелика група людей, яка потім «розмножується».

Поєднання руху та графіки

За допомогою motion capture поєднують рух справжнього актора з реалістичною графікою. Такий ефект допомагаєзаощадити час на створення руху персонажа та кінематика виглядає абсолютно реалістично.

Додавання нереальних персонажів

Для того, щоб у цей кадр додати велику креветку, необхідно застосовувати комп’ютерну графіку. Так нереалістичний персонаж виглядає цілком доречно на тлі реальних декорацій.

ЗАМОВИТИ ЕФЕКТИ ДЛЯ ВІДЕО: ОСНОВНІ ЕТАПИ РОБОТИ

Аналіз сценарію

Для початку необхідно виділити сцени та кадри, в яких будуть присутні візуальні ефекти. На цьому етапі вибираються оптимальні способи досягнення бажаного результату.

Робота над оптичними ефектами

На цьому етапі розпочинається безпосередня робота зі сценами, встановлення зелених екранів та інших необхідних елементів, які будуть задіяні на етапі поствиробництва.

Робота над комп’ютерною графікою

Паралельно ведеться робота зі створення необхідної комп’ютерної графіки для всіх сцен. Так як зняти один дубль набагато швидше, ніж його намалювати, це копітка і тривала робота.

Накладання ефектів та складання відеоролика

Після створення всіх необхідних візуальних ефектів, зняті оператором сцени «склеюються» з графічним матеріалом – відбувається накладення ефектів. Сцени звіряються за кольором, і ролик доводиться до реалістичного вигляду. Це особливо важливо для рекламних роликів, де глядачі не повинні запідозрити втручання художників, адже довіра до бренду може впасти.

Замовити рекламний ролик із візуальними ефектами: вартість та терміни

Зробіть ваш рекламний ролик яскравішим і привабливішим для глядачів за допомогою візуальних ефектів. За цим ви можете завжди звернутися до професіоналів motion design у студію KLONA. Ми почнемо роботу з ретельного продумування вашого ролика. Підготовчі роботи займають 14 днів, а постпродакшин – від 2 до 6 місяців.

Зв’яжіться з нами для початку роботи над вашим рекламним роликом.

Зв’язатися з нами:

hello@klona.ua

+380443388802

+447445536631

ОТРИМАТИ БЕЗКОШТОВНУ
КОНСУЛЬТАЦІЮ